
Privatpersoner
Du som privatperson får en första samtalstid hos oss inom 2 dagar utan remiss. Vi erbjuder individuella samtal och parterapi.
När ska jag kontakta Gävleborgs Psykoterapi AB?
Att reflektera och få stöd av vänner och familj är ibland inte tillräckligt. Om förmågan att fungera i vardagen och om relationen till andra påverkas negativt under en längre tid är det viktigt att ta dig själv och dina behov på allvar. I terapin utforskar och reflekterar du tillsammans med din psykoterapeut för att förstå och bryta tidigare livsmönster. Det är ett viktigt steg för att påbörja förändringen i ditt liv. Anledningar till att söka psykoterapi kan vara ångest, nedstämdhet, relationsproblem, sömnstörningar eller kroppsliga besvär.
Vad sker i mötet med psykoterapeuten?
Du och din psykoterapeut kommer tillsammans överens om tid och datum för behandling samt om målsättningar och upplägg. I det terapeutiska rummet sitter du och din psykoterapeut mitt emot varandra. Psykoterapeuten är nyfiken och engagerad och vill förstå patientens problem. Grundförutsättningar för behandlingen är samarbete och ett icke värderade förhållningssätt från psykoterapeuten som vill förstå mening och sammanhang. Terapin utgörs av gemensamt utforskande och reflekterande kring patientens problem. En vanlig frekvens för psykoterapeutisk behandling är sessioner en gång per vecka. En session omfattar 45 minuter och tystnadsplikt gäller.
I samtalen med din terapeut väljer du själv om du vill prata om det förflutna, nuet eller framtiden. Målsättningen är att förändra livsstrategier som är problematiska för dig. Psykoterapeuten hjälper dig att sätta ord på känslor och utforska relationen mellan er i rummet. Du får hjälp att förstå dig själv och dina känslor. Det är viktigt att du känner dig bekväm i rummet och är motiverad till behandlingen.
Gävleborgs Psykoterapi AB arbetar med problem som:
- Ensamhet
- Stress
- Livskriser
- Ångest
- Trauma
- Utbrändhet
- Depression
- Relationsproblem
- Existentiella frågor
För dig som är anställd finns det möjlighet att din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag kan bekosta dina samtal. Det kan handla om privata eller arbetsrelaterade problem som påverkar arbetsprestationen. Hör med din arbetsgivare eller ditt försäkringsbolag vad som gäller.